De juwelen van Boutique Bouton zijn gemaakt van voornamelijk oude knopen, in combinatie met nieuwe materialen. Door oud en nieuw te combineren worden originele, duurzame juwelen gecreëerd, waarbij de vintage knopen tot hun recht kunnen komen. Deze knopen zijn immers juweeltjes op zich; door ze in een mooi, bijpassend jasje te steken, komt hun schoonheid nog meer uit. De juwelen van Boutique Bouton zijn dan ook herkenbaar aan deze unieke combinatie en stijl.

De zoektocht naar oude knopen is een passie geworden. Knopen werden vroeger gemaakt van zeer diverse materialen (glas, been, parelmoer, keramiek, metaal, …) en dat maakt ze zo speciaal. Met de komst van de wasmachine was het namelijk zo dat steeds meer knopen uit kunststof werden vervaardigd, waardoor de grote variatie aan knopen verloren is gegaan. Deze oude knopen moeten daarom met zorg bewerkt en behandeld worden.

De selectie van de knopen voor het maken van de juwelen gebeurt dan ook zorgvuldig, met veel liefde. Steeds wordt op zoek gegaan naar nieuwe, bijpassende materialen en juwelenonderdeeltjes, opdat de knopen in hun volle glorie kunnen schitteren. De onderdelen waarmee de juwelen worden samengesteld zijn antiallergisch (nikkel- en loodvrij), waardoor ze door iedereen gedragen kunnen worden.

Wanneer de juwelen eenmaal klaar zijn, is het belangrijk om ze met blijvende aandacht te behandelen. Oude knopen vervaardigd uit bijvoorbeeld keramiek zijn niet altijd waterbestendig en knopen uit glas en parelmoer zijn vrij kwetsbaar.

Ook voor deze juwelen is het belangrijk om enkele voorschriften in acht te nemen:

  • Vermijd contact met water, parfum, crèmes, detergent, chemische of agressieve middelen. Zo voorkomt u dat ze vlugger verkleuren of beschadigd geraken.
  • U doet de  juwelen best uit tijdens het douchen, sporten, afwassen of slapen.
  • Sieraden van gecoate staaldraad (spang) kunnen makkelijk buigen. Daarom hangt u het juweel best op of houdt u het op een vlakke manier bij.
  • Bewaar de juwelen best op een donkere plaats; zo behouden ze langer hun kleur.
  • Metalen en metaal-look sieraden kunnen ook verkleuren door het contact met uw huid.

Aangezien dit een hobby is, kunnen de prijzen van deze handgemaakte juwelen laag worden gehouden. Daarnaast wil Boutique Bouton graag betaalbare juwelen aanbieden opdat men bij elke outfit, bij elke stemming, bij elke gelegenheid, … een ander, bijpassend juweel kan dragen.

Het creëren van juweeltjes is ook intussen een pure passie geworden. Daarom wordt steeds op zoek gegaan naar originele materialen en bijzondere creaties. Bovendien wordt er hoofdzakelijk maar één exemplaar van een bepaalde creatie gemaakt.

Daardoor is elk juweeltje van Boutique Bouton uniek, bijzonder én origineel!